Lilla_Soffbutiken-logga 1liten

grange

Den franska tillverkaren Grange producerar exklusiva och gedigna möbler med känsla för hantverk och form. Väljer du att inreda ditt hem med Grange möbler så ställer du dig utanför modets nycker och svängningar. Med sina stilfulla detaljer blir ditt hem en gudomlig oas. Grange tar dig tillbaka 100 år i sin charmiga design, fortfarande lika tidlösa som smakfulla med en kvalitet som håller mycket länge. Företagets stilideal kan spåras till historiska möbler från hem i Provence och många moment i tillverkningsprocessen utförs hantverksmässigt.

haussmann

Designen på Haussmanns möbelserie är hämtat från 1853 när Napoleon III gjorde Georges Eugene Haussmann till prefekten i Seine. Hausmann uppdrag blev att inleda ett program för att planera reformer i Paris. Han började att rita breda, trädkantade eleganta boulevarder och blev genom detta  känd för sina "culte de l'axe" grafik.

Möblerna i Haussmann serien har samma anda som de hade under hans tid och erbjuder en sofistikerad djärvhet i en perfekt harmoni som passar in i dagens livsstil.

jacob

Jacobs möbelserie är Inspirerad av Louis XVI. Denna möbelserie visar med det lilla extra en "själ" som är alldeles egen i sitt slag.

Kombinationen av läder och trä ger alla delar av möblerna vackra linjer och blir unikt orginella. Det sofistikerade färgtemat som möblerna har, skapar ett universum lika djärvt som det är elegant. 
 

Medallion

Madaillons möbelserie är en ny och renare version av Louis XV-stilen. Här kombineras mjuka linjer och charm med en betoning på klassiska proportioner som ger en ren estetisk elegans och modern finish.

Medallions serie är inspierat från brocantemöbler och antika möbler från country-stilen där man skapat en vacker finish på ek och körsbärsträmaterial. Det som utmärker Medaillon som mest är användningen av två träessenser som betonar tidigare elegans samt de funktionella egenskaper hos denna samling.
 

1904

Så gammal som GRANGE själv, 1904 är en samling i den renaste verkstadsstilen.Kombinationen av styrkan hos oförstämd metall med charmiga patina-finish på fint trä, påminner kollektionen starkt om en svunnen industriliv full av charm.


 

Côte Design

Coté Design-samlingen tar de traditionella möblerna till en helt ny nivå.  Möblerna i traditionell stil blir till något originellt och funktionellt som du inte annars hittar på marknaden. 


 

Directoire

Directoire-stilen var utformad för att förvisa det kungliga och aristokratiska arvet från 1792. Snygga, raka linjer, med en antydan om den riksdagsstil som ska komma, GRANGE har anpassat stilen med en mängd olika moderna finishar.

 

ERMITAGE

Ermitage är inspirerad av klassisk chic Louis XVI-stil. Den är diskret och sober med rena linjer.