Lilla_Soffbutiken-logga 1liten

englesson

Det familjeägda företaget Englesson har i över 50 år försett våra svenska hem med snygga soffor, tåliga soffbord, köksbord, bokhyllor, lampetter och mycket mer i både klassisk såväl som modern design. Grundaren Staffan Englesson började sin karriär hemma i garaget med att tillverka möbler i metall. Hans barn tog över företaget på 90-talet och valde då att gå över till trä och stoppmöbler.

Englesson står för fantastiskt vackra och bekväma möbler som du kommer att trivas med länge. En fantastisk kvalitet för bästa komfort. Varumärket ökar ständigt i popularitet och erbjuder idag ett brett sortiment av sköna sovrums-, vardagsrums- och matsalsmöbler.

Englesson har ett gediget utbud av tyger från ex. Ralph Lauren och Designers Guild.

Carlton

Soffan Carlton går att få som bilden visar, eller med vackra nitar på armstöd och kanten nedtill. Soffan är i en rak modell med högt armstöd och går att få med eller utan hjul. Går att förändra med olika tyger från Englessons tygkollektion. 
 

Djursholm

Soffa i klassisk modell med sänkt armstöd. Går att få i rak eller svängd modell och även som hörnsoffa. Går att förändra med olika tyger från Englessons tygkollektion.

Edge

Nytt matbord i ek, kommer i en rak och modern stil. Stolen Brooklyn som visas på bilden går att välja med ben i ek, vitt eller svart. Stolarna går att förändra med hela Englessons tygkollektion. 

Howard

Soffan Howard har det klassiska armstödet och svarvade foten med hjul. Soffan är 107 cm djup och går att få upp till 293 cm lång, antingen i en rak eller svängd modell. Går att välja tyg ur Englessons breda tygkollektion. 

Howard Medium

Howard Medium är 95 cm djup och går att få upp till 253 cm lång, i en rak eller svängd modell och även i hörnsoffa. Finns också som divansoffa. Liksom alla soffor från Englesson går det att köpa fåtöljer och pallar som matchar till. 

Howard pikerad

Soffan Howard Pikerad kommer med djuphäftad rygg. Finns att få i både svängd och rak modell. Liksom alla andra soffor från Englessson går denna att förändra med ett urval ur engelssons tygkollektion.

Somerville

Somerville är en ny serie från Englesson. Finns i modellerna Townhouse LC och Seaside LC. Somerville Townhouse LC är en soffa med generöst sittdjup och med fast eller avtagbar klädsel för en stramare stil. Somerville Seaside LC är en soffa med generöst sittdjup och med avtagbar klädsel i lös passform för en ledigare stil.

Stockholm

Serie i lantlig stil med räfflor som signaturmönster. Serien erbjuder allt från vitrinskåp, matbord, soffbord, sidobord och hallmöbler i olika storlekar.
 

Strömstad

Strömstad är en modulsoffa som alltså är helt byggbar. Går att få med divandel om så önskas samt ett urval av armlösa fåtöljer som passar till. Liksom alla soffor från Englesson så går det att välja tyg ur den gedigna tygkollektionen.