the hamptons

Denna kust/marina inredning har rötterna i Amerikas östkust. Platser att inspireras av är Newport, Maine, Sandhamn och Fjällbacka men inte minst Hamptons längst ut på Long Island utanför New York. Det är en perfekt blandning mellan avslappnat och semesterlyx. 

För att få en kustnära känsla i hemmet behöver man inte bo nära havet, det räcker att veta vilken inredning man ska välja. Naturnära material som linne, läder och rotting kombinerat med detaljer som trossar, sand och prydnadssnäckor är ett måste. Träet i möblerna är inte helt släta utan besitter en ruffig känsla för att förstärka det naturliga. Sandfärgade inslag och fotografier av vackra Hamptons på väggarna ger det hela en mjuk och personlig touch. Med möbler från Ocean House, Riviera Maison och Artwood hittar man den perfekta känslan för denna stil, oavsett årstid. 
Historiskt sätt är färgerna röd, blå och vit som flaggan stars and stripes. En mer modern Hamptons stil använder sig av olika nyanser av grått, sand och med inslag av blått.
 
På vintern förvandlas Hamptons till ett vackert vinterlandskap i väntan på att värmen ska komma tillbaka. Accessoarer som åror och surfbrädor byts ut till renhorn, fårfäll och mörkare träslag. Målet med Winter at the Hamptons är att det skall skapa en ”lodgekänsla”.